Zó verkoop je snel je kleding op internet

Je ongebruikte spullen tweedehands verkopen is een heerlijk duurzame manier om je kleding een tweede leven te geven. Omdat je kledingstukken zo snel van eigenaar wisselen, is de kans groot dat ze opnieuw worden gedragen. Het verkopen van gebruikte kleding kan tijdrovend zijn, maar het kan ook een mooi bijverdienste opleveren. Met deze technieken kan je de items die je niet meer draagt moeiteloos, snel en voor een goede prijs verkopen.

Tips om je kleding op internet te verkopen

Het verkopen van gebruikte kleding via internet is een populaire keuze. Het vraagt wel extra zorg omdat klanten de kleding niet van dichtbij kunnen controleren, de stof niet tussen de vingers kunnen laten glijden en natuurlijk niet kunnen aantrekken.

  • Maak duidelijke foto’s

Het is fijn om te kunnen zien wat je gaat kopen. Gebruik overdag natuurlijk licht om goede foto’s te maken. Voor sommige kledingstukken zijn foto’s praktisch vereist.

  • Zorg voor een volledige omschrijving

Hoe meer details je verstrekt, hoe duidelijker voor de potentiële koper. Het kost tijd om alles te meten en te detailleren, maar het bespaart tijd op de lange termijn tijd. Voeg in ieder geval de volgende informatie toe aan je beschrijving:

·      De maat

·      De lengtematen (vooral belangrijk voor jeans, jurken, rokken en jumpsuits)

·      Kledingstof

·      Kledingstuk kwaliteit, inclusief eventuele gebreken

Overweeg informatie om de leveringsmethode en prijzen ook te vermelden. Op deze manier ontvang je geen onrealistische aanbiedingen of personen die zich terugtrekken vanwege de extra tarieven.

  • Wees concreet in de prijs

Het is goed om vrij bieden toe te staan als je iets er bijna niets voor terug hoeft. Als je echter een prijs in gedachten hebt, houdt deze dan gewoon aan. Dan is het duidelijk voor iedereen.

  • Wees altijd eerlijk

Het kan verleidelijk zijn om dingen mooier te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Dat werkt echter averechts. Omdat veel platforms gebruik maken van beoordelingssystemen, is je betrouwbaarheid een enorm pluspunt. Eerlijkheid betekent ook je pakket netjes en op tijd op de post doen (indien van toepassing).