Zó gaat je kleding langer mee

Hoe beter je je kleding verzorgt, hoe langer het meegaat. Verleng de levensduur van je mooiste kledingstukken, met deze tips! 

Was niet te vaak

Natuurlijk moet je kleding wassen, maar doe dit wel zo min mogelijk. Niets laat je kleding zo snel vervagen als een wasbeurt. Kleding die je hebt gedragen maar nog wel schoon is, kan je ophangen aan een hanger. Even uithangen in de badkamer terwijl je een douche neemt kan ook. 

Lees het label

Houd je aan de wasvoorschriften op het label. Gebruik niet te veel wasmiddel en was je kleding niet te warm. Dertig graden is voor de meeste kledingstukken warm genoeg. Wassen op lagere temperatuur heeft een grote impact op het energieverbruik. Dat is goed voor je kleding, je portemonnee en voor het milieu!

Op kleur

Sorteer je was op kleur; wit bij wit, zwart bij zwart. Was witte kleding met wasmiddel voor wit. Zo voorkom je grauwe en doffe kleding. Hetzelfde geldt voor donkere kleding en gekleurde kleding.

Binnenstebuiten

Was en strijk je kleding binnenstebuiten. Zo vervaagt de kleur minder snel en blijft de buitenkant langer mooi. 

Rits omhoog

Doe de ritsen van broeken of jasjes dicht wanneer je deze in de wasmachine gooit. Zo voorkom je dat de rits geen andere kledingstukken kan beschadigen. Hetzelfde geldt voor knoopjes. Knoop deze dicht zodat er niets aan blijft haken.

Vlekje verwijderen

Vlekje op je kleding? Dan kun je die beter even snel met de hand verwijderen. Zo heb je de meeste kans dat het er allemaal uitgaat.

Wees voorzichtig met parfum en deodorant

Deodorant helpt tegen zweten maar kan juist ook vlekken veroorzaken in kleding. Hetzelfde geldt voor parfum. Spray deodorant of parfum daarom niet op je kleding, maar op je huid.

Investeer in goede kwaliteit

Investeer in goede kwaliteit kleding. Soms heb je de neiging om voor de goedkopere optie te gaan, maar van een goede investering heb je vaak langer plezier.

Heb jij nog een goede tip? Drop deze dan in de reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU