Tips voor duurzame cadeaus

De aankopen die we doen, hebben een grote invloed op onze wereld. De goederen die we consumeren, worden vaak massaal geproduceerd aan de andere kant van de wereld, zonder toezicht op werkomstandigheden of afvalverwerking. De feestdagen zijn een periode van vervuiling geworden als gevolg van die massale fabricage van goederen. Met de cadeautjes in dit artikel, kan je met een gerust hart je kerst en sinterklaas inkopen doen!

6x duurzame cadeaus voor de feestdagen

1.     Een mooie ervaring is ook een cadeau

Naast een tastbaar cadeau is het geven van een cadeau in de vorm van een beleving, zoals een leuke voorstelling (film, comedy, theater) of een ander mooi gebaar ook erg leuk. Een handgeschreven notitie op een kaart, maakt het helemaal af. Als je toch liever een fysiek cadeau geeft, denk dan aan items die op een eerlijke, diervriendelijke en duurzame manier zijn geproduceerd.

2.     Stalen rietjes

Wil je het plasticgebruik verminderen? Deze herbruikbare stalen rietjes zijn erg fijn om te gebruiken in plaats van een plastic rietje. Stop het rietje in je tas en vraag bij je lunch of ze je drankje of smoothie zonder rietje kunnen serveren.

3.     Een Dopper fles

Het doel van Dopper is om de hoeveelheid plastic afval voor eenmalig gebruik in de wereld te minimaliseren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater. Zodat je nooit meer een plastic fles hoeft te kopen. Dopper flessen zijn altijd felgekleurd, lekken niet en zijn klein genoeg om in je tas te stoppen. Dopper heeft ook ‘insulated’ flessen in het assortiment, deze houden water 9 uur warm of 24 uur koud.

4.     Lush cosmetica

Lush verkoopt een verscheidenheid aan natuurlijke, handgemaakte cosmetica. Alles is vegetarisch en dierproefvrij, en het grootste deel van de producten is veganistisch. Zodra de cosmetica is opgebruikt, kun je de verpakking recyclen bij Lush. Ze hebben ook veel producten die niet in een verpakking zitten.

5.     Een Greenbook

De duurzame en uitwisbare notitieboeken van Greenstory zijn perfect, vooral als de persoon aan wie je dit geeft graag to-do-lijsten maakt. Normaal gesproken moet je na het afvinken van al je to-do’s steeds een nieuw velletje papier gebruiken, dat uiteindelijk in de prullenbak belandt, dat is bij GreenBooks niet het geval.

6.     Duurzame sieraden

Wil je een mooi sieraad cadeau doen? Helaas zijn veel van de materialen die worden gebruikt om sieraden te maken niet ethisch geproduceerd. Gelukkig is er een groot aanbod geweldige sieraden waarbij dat wel het geval is. Er zijn genoeg mooie oorbellen van gerecycled materiaal, ethisch gemaakte kettingen en elegante ringen te vinden.

Deze cadeautjes zijn natuurlijk altijd leuk om te onthouden voor buiten de feestdagen. Welk item op deze lijst is jouw persoonlijke favoriet?