Over Swopster

Het gebeurde tijdens een kledingruil in 2014 met vriendinnen. Het viel Jilly Djodikromo op dat ze niet volledig mee kon doen, omdat zij weinig paste om te ruilen. Haar vriendinnen hadden andere kledingmaten dan zij zelf. Met haar creatieve mindset bedacht ze direct dat het handig zou zijn als er een website bestond waar zij kleding kon ruilen met mensen die wel dezelfde maten hebben. Het idee was geboren.

Er wordt tegenwoordig teveel kleding verspild, en het blijven produceren hiervan is niet goed voor het milieu. Het ruilen van kleding vond Jilly hiervoor een juiste oplossing. Online was er nog niets met deze insteek en daarom heeft zij met haar ondernemende drive zelf een passend platform opgestart. De groeiende behoefte van mensen om duurzamer aan kleding uitwisseling te doen, goedkoper te shoppen en meer inclusiviteit te promoten, uit zich in dit idee: Swopster.

Swopster fungeert sinds 2015 als platform voor kleding uitwisseling via hun website. Dit platform is door iedereen te gebruiken als daar de behoefte voor is. Het is een platform dat zich niet alleen focust op het uitwisselen van kleding, maar ook de achterliggende ideologie speelt een rol. De organisatie focust zich daarom voornamelijk op een publiek dat zich bezighoudt met fashion en een duurzame lifestyle. Het voornaamste doel van Swopster is om slow fashion te promoten en een community te creëren waar deze visie gedeeld wordt.

In de media

MENU