Hoe werkt het?

Leuk al die items op Swopster, maar hoe werkt het nou precies? Er zijn zoveel mogelijkheden: ruilen, kopen of verkopen. Om dit op de juiste manier te laten verlopen geven wij een kleine uitleg over hoe het te werk gaat in onze community.

Als je iets verkoopt?

Het verkoopproces start wanneer jij een kledingstuk of een ander fashion item hebt toegevoegd aan jouw online kledingkast. Gebruikers kunnen nu op jouw items reageren. Als dit het geval is krijg jij een melding in de chat dat iemand interesse heeft in jouw item. Door hierop te reageren start je het gesprek.

De kans bestaat dat de koper al meteen op jouw item heeft gereageerd met een bod in de vorm van een geldbedrag of een item. Als je kiest om te ruilen kan de koper jou een kledingstuk aanbieden uit zijn/haar eigen kledingkast. Kom samen tot een passend ruilmiddel die overeenkomt met de waarde van jouw eigen product. Spreek af hoe de ruil zal plaatsvinden en maak duidelijke afspraken.

Kies je ervoor jouw item te verkopen, dan is het de bedoeling dat jij met de koper goede afspraken maakt wat betreft de betaalwijze en verzending, en de nodige verzendkosten die erbij komen. Pas als jullie beiden akkoord zijn gegaan is de deal gesloten en ga je door met de verzending van de items.

Bij zowel het ruilen als verkopen is het van belang dat je contact houdt met de koper om een succesvolle kledinguitwisseling te garanderen.

Als je iets koopt?

Op dit moment heb je door de feed gescrold en zijn de leukste items je al opgevallen. Nu je hebt uitgekozen wat je zou willen hebben is het tijd om actie te ondernemen en jouw favorietjes binnen te halen. Het koopproces begint zodra jij reageert op een item waar je interesse in hebt. Dit kan meteen met een bod in de vorm van een geldbedrag of een item uit jouw online kledingkast. De verkoper krijgt dan meteen een melding. Voor jou is het vanaf dit moment even afwachten op de reactie van de verkoper.

Gaat de verkoper akkoord met jouw bod, spreek dan gezamelijk af hoe de ruil of koop zal plaatsvinden. Maak duidelijke afspraken over de verzending en eventuele betaling.

Kiest de verkoper ervoor het item te verkopen, dan is het de bedoeling dat jullie goede afspraken maken wat betreft de betaalwijze en verzending, en de nodige verzendkosten die erbij komen.

Pas als jullie beiden akkoord zijn gegaan is de deal gesloten en gaat de verkoper door met de verzending van de items.

Bij zowel ruilen als verkopen zal de verkoper contact met jou houden om een succesvolle kledinguitwisseling te garanderen. Wanneer jij jouw item hebt ontvangen laat dit dan ook even aan de verkoper weten om het netjes af te sluiten.

Handige tip

Binnen onze app is het mogelijk andere gebruikers te volgen. Mocht je iemand hebben gezien die items plaatst naar jouw smaak, dan is het leuk om op de hoogte te blijven. Zodra jij iemand volgt, ontvang jij een melding wanneer diegene een nieuw item heeft geplaatst. Altijd handig!

MENU