Hoe organiseer je een kledingruil?

Creatief besparen? Organiseer een kledingruil met vriendinnen! Met een beetje geluk krijg je een gratis paar schoenen of een mooie portemonnee en kun je al je oude kleren kwijt.

Kleding ruilen: organiseer een swapparty!

Verzamel en ruil kleding, schoenen, accessoires en andere items die je zelden of nooit gebruikt. Zo ruil je tegen haar mooie jurk, je ongedragen denim jumpsuit. Sluit de beste deals met je vriendinnen! Swapping is een andere term voor het ruilen van kledingstukken. Er bestaan zelfs swap-evenementen waar vrouwen hun miskopen en oude kledingstukken mee naartoe nemen om te ruilen met andere vrouwen.

Nog leuker dan het bezoeken van een swap-evenement, is het organiseren van je eigen kledingruil door al je vrienden te verzamelen en je woonkamer gezellig te maken met hapjes en drankjes.

Verzamel je vriendinnen

Stuur al je vriendinnen een uitnodiging via datumprikker.nl en prik een datum voor de kledingruil – swapparty. Vertel je vriendinnen dat ze al hun oude kleding, accessoires, schoenen en tassen mee mogen nemen en zorg er ook voor dat iedereen iets lekkers meeneemt.

Belangrijk

  • Maak enkele duidelijke regels die je van tevoren communiceert. Spreek vooraf het minimum aantal kledingstukken dat je meeneemt af.
  • Zorg dat iedereen goede spullen meeneemt: verwassen kleding of items met gaatjes erin laten jullie thuis. Breng alleen schone kleding in goede staat. Geef aan of ze lingerie, pyjama’s, mannen/kinderkleren, juwelen, schoenen of tassen mee mogen nemen?

Kleding presenteren

Zodra al je vriendinnen zijn gearriveerd, is het tijd elkaars kledingstukken te bekijken. Zo kan iedereen zien of er iets leuks bij zit. Bedenk ook hoe je kleding wil tentoonstellen. Sorteer je alles op kledingstuk-type, maat of kleur? Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat de kleding mooi en aantrekkelijk wordt gepresenteerd.

Tijd om te passen

Zijn alle kledingstukken grondig onderzocht? Dan kan het passen beginnen. Laat al je vriendinnen alle outfits passen die ze willen. Zijn je vriendinnen klaar met het passen van kleding en weet iedereen welke kledingstukken ze zouden willen? Dan kan het ruilen beginnen.

De ruil kan beginnen

Het is van cruciaal belang om van tevoren de juiste plannen te maken om te garanderen dat iedereen tevreden naar huis gaat. Wat doe je als twee vriendinnen dezelfde jurk willen? Ons advies is om de eigenaresse van het item te laten bepalen tegen welk item ze wil ruilen. De vriendin die dat item bezit, mag dan het jurkje hebben.

Na de ruil

Wat wordt er gedaan met de kledingstukken die niemand wilde? Spreken jullie af dat iedereen zijn eigen kleding mee naar huis neemt? Kan je er iemand anders blij mee maken door ze op Swopster te plaatsen? Legt iemand ze opzij voor een andere ruil? Of breng je ze naar de kringloopwinkel of de textielbak?

Veel plezier met je nieuwe kledingstukken!