Algemene vragen

Swopster is een kledingruilapp waarmee je kleding kunt ruilen met andere gebruikers om je garderobe te upgraden zonder de planeet te belasten. Voeg kledingstukken toe, ruil met de community en draag bij aan duurzame mode. Lees onze "Hoe Werkt Het" sectie voor meer details.

De Swopster-app is gratis te downloaden en te gebruiken. We brengen echter een kleine transactie fee van €0,99 in rekening bij succesvolle ruiltransacties.

Je verdient Swop Coins door kledingstukken aan je kledingkast toe te voegen en via succesvolle ruiltransacties. Elke toegevoegde kledingstuk levert je een Swop Coin op.

Nee, Swop Coins zijn bedoeld om binnen de app te gebruiken voor het ontdekken van nieuwe kledingstukken. Ze kunnen niet worden omgezet in echt geld.

De artikelen die op Swopster geplaatst kunnen worden zij fashion items, zoals kleding, schoenen, tassen en mode-accessoires. Het is niet de bedoeling om meubels, apparatuur of andere zaken te plaatsen.

We moedigen gebruikers aan om alleen kledingstukken van goede kwaliteit toe te voegen aan hun kledingkast. We raden aan om gedetailleerde foto's te bekijken en eventuele vragen te stellen voordat je een ruilaanvraag indient.

Kledingruil

Om te beginnen, upload je foto’s van de kledingstukken die je wilt ruilen. Voor elk item ontvang je één Swop coin, waarmee je iets nieuws in de app mag uitzoeken. Als je iets leuks hebt gevonden, stuur je een ruilverzoek naar de eigenaar van dat kledingstuk en gebruik je je Swop coin om het verzoek te betalen.

Andere gebruikers kunnen op hun beurt ook een Swop coin bieden in ruil voor jouw kledingstuk. Als je een deal sluit, ontvang je een Swop coin en stuur je het kledingstuk binnen 7 dagen op naar de andere gebruiker.

De koper betaalt altijd de verzendkosten. Dit wordt geregeld in de chat na het sluiten van een deal.

Nee. Wanneer je een kledingstuk toevoegt aan je profiel ontvang je een SwopCoin. Je kan je SwopCoin meteen gebruiken om een ruilverzoek aan te vragen voor een ander kledingstuk.

Nee. Wanneer je een ruilverzoek accepteert, verzend je het item binnen 7 dagen en ontvang je een Swop Coin. Je kan vervolgens je Swop Coin gebruiken voor het kopen van een ander kledingstuk.

Geef een ​​gebruiker 2-3 dagen de tijd  om op een verzoek te reageren. Vergeet niet dat al onze gebruikers, fantastische, maar ook gewone mensen zijn. We zijn geen professionele wederverkopers, dus soms kan het even duren voordat we op een verzoek terugkomen.

Zodra een verzoek is ingediend, stelt Swopster alles in het werk om de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen. We volgen op met meldingen en e-mailprompts totdat een verzoek is geaccepteerd.

Als je al een tijdje wacht, kun je ervoor kiezen om het verzoek te annuleren en in plaats daarvan iets nieuws te zoeken.

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de verzendtijd en de locatie van de andere gebruiker. Het kan dus variëren, maar Swopster raadt aan om binnen 7 dagen na het sluiten van een deal het kledingstuk te verzenden.

Neem eerst contact op met de afzender en vraag om een verzendbewijs. 

Mocht de afzender niet reageren, neem dan contact met ons op via info@swopster.nl.

Retourneren is niet nodig. Je kunt het item gewoon opnieuw aanbieden, een muntje krijgen en een ander item kiezen.

Ja, het is mogelijk om kledingstukken te ruilen met gebruikers buiten Nederland. Houd er wel rekening mee dat de verzendtijd en verzendkosten kunnen variëren.

Overige vragen
  • Met een Premium Account voor slechts €3,99 per maand geniet je van extra voordelen:
    • Geen transactie fees bij ruiltransacties.
    • Toegang tot de kledingkasten van andere gebruikers, zodat je gemakkelijker kunt vinden wat je zoekt.
    • De mogelijkheid om ongelimiteerd kledingstukken toe te voegen aan je eigen kledingkast.

Het premium-abonnement wordt maandelijks in rekening gebracht, waardoor je de vrijheid hebt om zelf te bepalen hoe lang je van deze voordelen wilt profiteren.

Ja, je kunt andere gebruikers volgen binnen de app. Je ontvangt meldingen wanneer ze nieuwe kledingstukken aan hun kledingkast toevoegen, zodat je altijd op de hoogte bent van hun nieuwste aanwinsten.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Heb je meer vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen.

Overweeg ook een Premium Account voor een nog betere ruilervaring en het volgen van andere gebruikers!