FAQ

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet. 

 

Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons dan weten via contact.

Spiral Line
Swopster FAQ

Swopster is een online platform voor kledingruil. Hier kun je kledingstukken ruilen met andere gebruikers in ruil voor virtuele SwopCoins.

‘Swoppen’ is een combinatie van ‘shoppen’ en ‘swappen’. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe kledingstukken  te ‘shoppen’, terwijl het ook het idee van ‘swappen’ bevordert door gebruikers in staat te stellen hun eigen kledingstukken te ruilen voor nieuwe items. Swopster combineert zo het plezier van shoppen met duurzaamheid en milieubewustzijn van het swappen.

Het muntensysteem van Swopster is gebaseerd op SwopCoins, die je kunt verdienen door kledingstukken toe te voegen aan je profiel en door kleding te verkopen. Deze virtuele munten kun je vervolgens gebruiken om andere kledingstukken te kopen.

Om te beginnen, upload je foto’s van de kledingstukken die je wilt ruilen. Andere gebruikers kunnen deze items dan zien en een SwopCoin bieden in ruil voor jouw kledingstuk. Als je een deal sluit, stuur je het kledingstuk binnen 7 dagen op naar de andere gebruiker en ontvang je een SwopCoin die je kunt gebruiken om een ander kledingstuk te kopen.

Ja, je kunt kleding kopen op Swopster met SwopCoins.

Ja, er zijn kosten verbonden aan het gebruik van Swopster. Je betaalt naast een SwopCoin ook een commissie wanneer je een kledingstuk koopt.

Nee, het is niet mogelijk om SwopCoins in te wisselen voor geld.

Je kunt contact opnemen met de klantenservice van Swopster via het contactformulier of via de sociale-mediakanalen.

Zodra de app is gedownload wijst dit in principe zichzelf. De eerste stap is namelijk ‘een account aanmaken’.  Het systeem neemt je dan vanzelf mee in het proces van registratie. Nadat je je hebt geregistreerd krijg je een bevestigingsmail en kan je beginnen met het opzetten van je profiel.

Met Swopster Premium betaal je geen commissie fee wanneer je een kledingstuk koopt. Daarnaast voeg je ongelimiteerd kleding toe aan je profiel en krijg je onder andere toegang tot de kledingkasten van andere gebruikers.

Dat kan zeker! Met een gratis account kan je maximaal 5 items toevoegen aan je online kledingkast. Je betaalt wel een commissie fee voor elk item die je koopt met je SwopCoins.

We hebben ongebruikelijke activiteit op je account opgemerkt en hebben je profiel en items gepauzeerd om onze community veilig te houden. Dit betekent dat alle items in jouw kledingkast niet beschikbaar is op het platform om te ruilen. Ook zijn je SwopCoins gedeactiveerd.

Neem contact met ons op via info@swopster.nl als je je account opnieuw wilt activeren.

Swopster is een community en we willen ervoor zorgen dat alle verzoeken binnen een redelijke tijd worden geaccepteerd. Als een aanvraag 7 dagen in behandeling is (dus niet ‘geaccepteerd’ of ‘afgewezen’) gaan we ervan uit dat het artikel niet meer beschikbaar is of dat de gebruiker niet meer actief is. Er wordt een SwopCoin in mindering gebracht.

Neem contact met ons op via info@swopster.nl als je je artikel opnieuw wilt activeren.

> Ga naar je ‘Profiel’

> Ga naar je ‘Kledingkast’

> Druk op ‘Account verwijderen’.

> Ga naar je ‘Profiel’

> Ga naar je ‘Instellingen’

> Druk op de 3 punten rechtsboven het artikel die je wil verwijderen.

> Druk op de knop ‘Verwijderen’

De artikelen die op Swopster geplaatst kunnen worden zij fashion items, zoals kleding, schoenen, tassen en mode-accessoires. Het is niet de bedoeling om meubels, apparatuur of andere zaken te plaatsen.

Nee. Wanneer je een kledingstuk toevoegt aan je profiel ontvang je een SwopCoin. Je kan je SwopCoin meteen gebruiken om een ruilverzoek aan te vragen voor een ander kledingstuk.

Nee. Wanneer je een ruilverzoek accepteert, verzend je het item binnen 7 dagen en ontvang je een SwopCoin. Je kan vervolgens je SwopCoin gebruiken voor het kopen van een ander kledingstuk.

Geef een ​​gebruiker 2-3 dagen de tijd  om op een verzoek te reageren. Vergeet niet dat al onze gebruikers, fantastische, maar ook gewone mensen zijn. We zijn geen professionele wederverkopers, dus soms kan het even duren voordat we op een verzoek terugkomen.

Zodra een verzoek is ingediend, stelt Swopster alles in het werk om de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen. We volgen op met meldingen en e-mailprompts totdat een verzoek is geaccepteerd.

Als je al een tijdje wacht, kun je ervoor kiezen om het verzoek te annuleren en in plaats daarvan iets nieuws te zoeken.

Als een aanvraag 7 dagen in behandeling is, wordt deze automatisch geannuleerd. Het item wordt ook uit de feed verwijderd en als niet beschikbaar beschouwd.

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de verzendtijd en de locatie van de andere gebruiker. Het kan dus variëren, maar Swopster raadt aan om binnen 7 dagen na het sluiten van een deal het kledingstuk te verzenden.

Ja, het is mogelijk om kledingstukken te ruilen met gebruikers buiten Nederland. Houd er wel rekening mee dat de verzendtijd en verzendkosten kunnen variëren.

Ja, Swopster heeft richtlijnen voor de kledingstukken die je kunt ruilen, zoals dat de kleding schoon en in goede staat moet zijn. Ook zijn bepaalde categorieën van kledingstukken, zoals ondergoed, niet toegestaan.

Retourneren is niet nodig. Je kunt het item gewoon opnieuw aanbieden, een muntje krijgen en een ander item kiezen.

Swopster heeft een systeem voor gebruikersbeoordelingen, waarbij gebruikers elkaar kunnen beoordelen op de kwaliteit van de kledingstukken die ze hebben geruild. Je kunt ook foto’s en beschrijvingen bekijken voordat je een kledingstuk koopt.

Neem eerst contact op met de afzender en vraag om een verzendbewijs. 

Mocht de afzender niet reageren, neem dan contact met ons op via info@swopster.nl.