FAQ's

Hoe werkt Swopster?

Swopster biedt haar gebruikers de mogelijkheid advertenties van kleding, schoenen, tassen en andere fashion items te plaatsen. Deze items kan je ruilen of kopen. Ze worden getoond in de feed die voor iedereen zichtbaar is. Wie wat leuks vindt, legt contact met de eigenaar en het swoppen kan beginnen.

Hoe kan ik me registreren op Swopster?

Zodra de app is gedownload wijst dit in principe zichzelf. De eerste stap is namelijk ‘een account aanmaken’.  Het systeem neemt je dan vanzelf mee in het proces van registratie. Nadat je hebt geregistreerd krijg je een bevestigingsmail en kan je beginnen met het opzetten van je profiel.

Hoe maak ik een advertentie aan?

Vanaf je profiel kan je heel eenvoudig fashion items toevoegen. Verzin een pakkende titel, maak mooie duidelijke foto’s en bedenk een leuke omschrijving. Nadat je je items hebt opgeslagen, verschijnen deze automatisch in de feed en in jouw online kledingkast.

Welke artikelen kunnen op Swopster worden geplaatst?

Swopster is een platform dat zich inzet om slow fashion te promoten. De artikelen die op Swopster geplaatst kunnen worden zijn dan ook fashion items, zoals kleding, schoenen, tassen en mode-accessoires. Het is niet de bedoeling om meubels, apparatuur of andere zaken te verkopen.

Ik heb wat leuks gevonden, wat nu?

Als je op het item klikt dat je graag zou willen hebben kom je op de product pagina. Via de chat-knop onderaan de pagina stuur je de eigenaar een bericht.  In het bericht doe je bijvoorbeeld een tegenbod. Dit kan een geldbedrag zijn of een fashion item uit je eigen kledingkast. De eigenaar ontvangt meteen een notificatie van jouw bericht. Onderhandel nu met de eigenaar tot jullie samen een acceptabel bod hebben gemaakt. Maak hierna gezamenlijk de keuze hoe het item wordt verstuurd.

Wat kost het?

Swopster is een gratis platform. Het gebruik van de mobiele applicatie en het plaatsen van advertenties kost je niets. Wij vragen geen enkele vorm van vergoedingen. Het geld dat je verdient met het verkopen van je items is 100% van jou!

Kan je Swopster gebruiken zonder abonnement?

Dat kan zeker! Met een gratis account kan je maximaal 5 items toevoegen aan je online kledingkast. 

Kan ik betalen via de app?

Je kan momenteel nog niet betalen via de app. Wij raden je aan goede afspraken te maken tijdens een ruil, koop of verkoop omtrent de betaling.

Echter staat het wel op de planning om een betaalfunctie toe te voegen aan de app.

Hoe verzend ik mijn pakketje?

Swopster verschaft momenteel nog geen verzendlabel bij een ruil of verkoop. Net zoals de betaling gaat de verzending tussen de twee partijen. Wij raden aan goede afspraken te maken over bijkomende kosten.

Echter is het ook hiervoor het plan dat we verzendlabels willen gaan aanbieden in de Swopster app.

Hoe zeg ik mijn account op?

Dit doe je in de app onder je account. Ga naar ‘Instellingen’. Als je dit hebt geopend krijg je de optie ‘Account verwijderen’ onderaan de pagina. Als je hierop klikt wijst het proces zichzelf.

MENU